Отпадането на ПСЖ от Шампионската лига може да се окаже ключово за милиардерския проект в клуба. След фиаското с Байерн звездата на французите Килиан Мбапе и треньорът Кристоф Галтие заговориха за раздяла.

Двамата бяха категорични, че ще изкарат сезона, за да помогнат на тима да стане шампион в Лига 1, но след това бъдещето им е под сериозна въпросителна.

"Още едно разочарование - сподели тъжният Мбапе. - Не знам докога ще продължава това. Засега ще говоря само за този сезон. Той е най-важният и нищо друго не ме интересува. Загубихме от страхотен отбор и сега ни остана първенството, надявам се да го спечелим. Да преосмисля бъдещето си? Спокоен съм. След края на сезона ще видим, тогава ще мисля за това. Разочаровани сме. Но това е нашият максимум, това е всичко", допълни видимо афектираният Мбапе, който през лятото подписа нов мултимилионен договор с клуба.

Треньорът на ПСЖ Кристоф Галтие пък също даде да се разбере, че ще реши бъдещето си след края на сезона.

"Голямо разочарование. Ще трябва да го преглътнем, да го приемем и да продължим битката си в Лига 1. Имахме големи надежди за този мач и сега сме много разочаровани. Още е рано да се говори за моето бъдеще. Ще се опитаме да завършим сезона с решителност и енергия", заяви френският специалист.

Местните медии загатват, че поредният провал в Шампионската лига може да доведе до сътресения в клуба и мащабна реорганизация, като се чака решението на катарските собственици.

В същото време пък любопитна ситуация едва не доведе до нелепа контузия на Лео Меси. Фен нахлу на терена по време на мача, за да се докосне до идола си, но бе озаптен от стюардите. При падането на тревата обаче запалянкото почти отнесе крака на Меси, който успя да се предпази в последния момент.

Случката напомни на тази по време на мача между Ливърпул и Манчестър Юнайтед, когато фен нахлу и в радостта си едва не контузи защитника Анди Робъртсън. Впоследствие запалянкото получи доживотна забрана да посещава мачове.

Getty Images