Изпълнителните директори на ЦСКА Филип Филипов и Стоян Орманджиев внесоха яснота за случващото се в клуба след смяната на собствеността.

Двамата започнаха с най-горещия въпрос - за строежа на новия стадион, след като през седмицата се появиха информации, че клубът няма разрешително. Такова има, обжалва се от недоброжелател, клубът е спечелил и е само въпрос на много кратко време да влезе в сила, увериха "червените" директори.

"Ние сме наясно каква е ситуацията. Искам да успокоя цялата армейска общност. Стадионът ще бъде построен. Самият факт, че сме напреднали с демонтажа не е случаен. Имаме недоброжелател, Николай Веселинов, който е жалбоподател. Имаме решение в наша полза. Неговото обжалване е абсолютно недопустимо и се надявам, че съдът ще вземе мерки, за да можем да работим спокойно. В момента работим на предварително издадено решение, което ни дава възможност за демонтаж и да довършваме работата по проекта на стадиона", обясни Орманджиев.

А Филипов внесе и яснота за конкретните стъпки:

"Крайният срок за довнасяне на 28 милиона в капитала е февруари, но тази сума ще бъде довнесена следващата седмица. До момента са внесени около 7 милиона".

По думите на директорите - Христо Стоичков ще запази 20 процента от акциите като собственик.

Орманджиев и Филипов пък ще взимат и решенията за селекцията в ЦСКА.

"Поверена ни е цялата власт от новите собственици. Ще вземаме заедно решенията. В селекцията ще работим по-плавно и по-последователно. Някой ако очаква, че идва нов собственик и ще се изсипят милиони, не -няма да е така. Ще изградим отбор. Ще искаме да имаме футболните аргументи да станем шампиони и да имаме ниво в Европа. Вече няма собственикът да е и главен скаут",увери Орманджиев.

Също така стана ясно, че ЦСКА има намерение да построи нова база, която да бъде използвана предимно от школата на тима. Вече е избрано място, където да бъде изградено съоръжението, но от клуба не желаят да разкрият точната локация, защото има много недоброжелатели, които пускат жалби. В същото време базата в Панчарево ще продължи да съществува и ще бъдат направени подобрения и там.

Клубът е финансово обезпечен и има нула лева задължения в НАП, увериха директорите. Колкото до спряганите имена за нови ръководни постове - като Димитър Бербатов и Михаил Александров, двамата отговориха уклончиво - "Нито отричаме, нито потвърждаваме".

За финал бяха засегнати горещи въпроси и около самия отбор. Ето по-интересното:

"Когато предложихме нов договот на Густаво Бусато, той се просълзи. Майкъл Естрада беше освободен, защото тренировъчното му темпо беше "майка бута количка в парка". Колкото до Стамен Белчев - имаме му доверие, целта е класиране в Лига Европа", увери Орманджиев.

БТА