Ръководството на ЦСКА поиска оставките на всички членове на Дисциплинарната комисия към БФС, начело с прецедателя й Юрий Кучев.

Това се дължи на днешното решение на комисията, която наказа "Левски" със само един мач лишаване от домакинство и глоба в размер на 15 400 лева, за хвърлената бомбичка от Сектор "Б" по време на последното дерби между двата тима в сряда, завършило при резултат 2:2.

Самоделното взривно устройство рани полицайка, която бе откарана в болница с тежки наранявания по лицето, а имаше и вероятност да загуби окото си.

Ръководството на "червените" изрази негодуванието си от лекото наказание с официално съобщение в клубния сайт.

Ето го и него, публикувано без редакторска намеса:

Армейци,

ПФК ЦСКА официално иска оставките на всички членове на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз начело с нейния председател Юрий Кучев.

Шокирани сме от меко казано смешната санкция, която беше наложена на Левски за опита за убийство, който направиха феновете от тяхната агитка по време на последното вечно дерби. Служител на реда беше тежко ранен, претърпя операции и му предстоят още, за да се възстанови напълно, а наказанието е само един мач без публика и 4000 лева парична глоба?!

Потресени сме от двойния стандарт, с който биват наказвани ЦСКА и Левски.

За хвърлена по единия страничен съдия монета от 50 стотинки, която никой не видя, нашият клуб беше наказан с умопомрачителна сума - 30 000 лева и затваряне на сектор "А" на "Армията". А за тежка телесна повреда на длъжностно лице вечният съперник е глобен с едва 4000 лева?!

Можем да изброим още примери, но не считаме, че е необходимо.

ПФК ЦСКА е възмутен от наложената смешна санкция на Левски с оглед на тежките последствия.

Подобни прояви на насилие отблъскват хората от стадионите. А футболът е за хората, нали?

"Още от дете" не е просто популярен рефрен. Това е песента, която пеят армейските деца по стадионите. Песента, с която те израстват, обичайки ЦСКА.

Ние искаме децата да идват на стадионите и да подкрепят любимия клуб спокойни, без да се страхуват за живота си.

За целта, прояви като тази на феновете на вечния съперник трябва да се наказват възможно най-строго.

Уважаеми господа, членове на ДК на БФС, подайте своите оставки и приемете, че взехте срамно решение по време на заседанието си днес.

От ръководството