Двата тима си размениха по едно полувреме, като "червените" започнаха много силно и вкараха два бързи гола, но "сините" направиха същото през втората част.

 
Така ЦСКА остава на пет точки зад лидера "Лудгорец" и с мач по-малко. Разградчани ще домакинстват на "Берое" по-късно днес и с победа преднината им на върха ще е 8 точки, при оставащи 6 кръга.
 
Двубоят на "Васил Левски" бе експлозивен. Освен че паднаха четири гола, бяха дедени и два червени картона, а ситуациите пред двете врати бяха много.
 
ЦСКА поведе още в шестата минута. Каранга беше изведен прекрасно зад защитата и Божидар Митрев се принуди да плонжира и го събори.
 
Потърпевшият се нае с изпълнението и вкара 23-ия си гол от началото на сезона. При засилката намали рязко скоростта и това не се хареса на играчите на "сините", които наобиколиха съдията. Голът обаче бе признат.
 
В деветата минута "червените" удариха за втори път своя съперник. Енрике Рафаел вкара с перфектен прецизен изстрел от границата на наказателното поле. 
 
В 34-а минута Митрев направи страхотно спасяване след силен удар на Тиаго от воле.
 
Пет минути по-късно Каранга направи голям пропуск. Той спринтира с топка в крака и се озова очи в очи със стража на символичните гости, но ударът му мина на сантиметри от лявата греда. 
 
"Сините" направиха много слабо първо полувреме и не създадоха нищо пред Витаускас Черниаускас. През втората част обаче не бе така.

Още в 48-а минута те върнаха един гол, а негов автор бе Иван Горанов. Фланговият бранител насочи по перфектен начин топката с глава след центриране на Милош Цветкович.

 
В 61-а минута добрата игра на "Левски" отново даде резултат. Серджиу Буш овладя в наказателното поле, обърна се и даде асистенция на Паулиньо, който от лесна позиция не сгреши - 2:2.
 
В ответната атака Енрике Рафаел можеше да върне аванса на своите, но топката се оплете от външната страна на мрежата след удара му. После и Каранга имаше шанс, но не успя да отправи силен удар от въздуха.
 
В 68-а минута Яблонски с глава след корнер пропусна да направи обрата пълен.
 
Десетина минути преди края съдията взе интересно решение. Джеферсон фаулира Буш, а румънецът изблъска защитника на съперника. Главният съдия Стефан  Апостолов изгони и двамата, макар че самото нарушение на бразилеца не предполагаше толкова тежко наказание.
 
Това изнерви двубоя и последваха два картона за играчи на ЦСКА.

"Левски" бе отборът, който натискаше в последните минути, макар че в точково отношение победата бе по-важна за "червените".