ЦСКА обяви първо ново попълнение.

Нападателят Тони Уот позира с шалче на клуба и подписа договор за 3 години, след като през миналия сезон вкара 8 гола за елитния Сейнт Джонстън в родната си Шотландия.

25-годишният футболист е с изключително любопитна визитка и репутация на "нереализиран суперталант", след като на 18 цяла Европа говори за него в продължение поне на седмица.

През ноември 2012-а Уот вкара паметен победен гол за Селтик срещу Барселона (2:1) в Шампионската лига, а в последвалите месеци бе желан от грандовете в английската Висша лига.

Кариерата му обаче бе в застой, а после - във видим регрес, като мина през белгийските Лиерс и Стандард (Лиеж), Чарлтън, Кардиф и Блекбърн в Англия, за да се завърне в родната Шотландия с Хартс и Сейнт Джонстън.

Като тийнейджър бе изключителен като скорост и започна вихрено в Селтик, но не успя да надгради в развитието си. И до днес припомня как след онзи гол срещу Барса, мениджърът Нийл Ленън му е казал: "Синко, страхотно, но направи така, че да не те запомнят само с това. Нека това е твоят ракетен старт."

Лошото е, че попадението си остава единствен световноизвестен миг в кариерата на Уот. Не че отвреме навреме не показва качествата си, просто го прави изключително непостоянно.

Например, по време на периода в Лиерс, нанизва 9 попадения и феновете си го харесват. Но треньорът Стенли Менцо казва: "Днес съм щастлив, че имаме такъв играч. Утре ми иде да го убия. Сякаш имаме различен Тони всеки ден."

ЦСКА рискува с привличането на шотландеца, а феновете на отбора ще се надяват да имат повече дни като тези, за които Менцо говори, че е бил щастлив да тренира такъв играч. А не от другите...

 

Снимка: www.cska.bg