С публикация в социалните мрежи, ЦСКА информира своите фенове докъде върви проектът за строеж на нов стадион на мястото на "Българска армия".

По повод някои от негативните реакции на различни екоактивисти, от клубо уточняват, че с оглед по-малките размери н стадиона, на "Борисовата градина" ще бъдат върнати 3800 кв. м. площ, на които ще бъдат засадени 300 дървета.

Тази идея предстои да бъде разгелдана и одобрена от комисията по опазване на околната среда към Столична община.

Освен това на парка ще бъдат върнати 50% от прилежащите площи, което ще увеличи размера му с 23 декара зелени площи и 17 декара алейна мрежа.

Ето какво написаха от клуба:

"Предстои ни една от най-важните стъпки за реконструкцията на стадиона ни! Подадохме изготвената експертна оценка на дървесната растителност към проекта, която предстои да бъде разгледана в постоянната "Комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори" към Столичния общински съвет.

Одобрението на проекта от Общинския съвет е една от най-важните крачки по пътя към получаване на разрешението за строеж за реконструкцията на стадиона и благоустрояването на околното пространство. Абсолютно уверени сме, че свършената работа и намеренията ни да облагородим цялостно парковата среда около нашия дом, ще бъдат приети без забележки от членовете на комисията към СОС. Ето какви са плановете ни да превърнем Борисовата градина в още по-приятно място, а на мястото на сегашното рушащо се съоръжение и прилежащи площи да изградим модерен стадион с прекрасна паркова среда.

1) Ще намалим стъпката на стадиона с около 3800 кв. м, като реконструираното съоръжение попада изцяло в чашката на съществуващия стадион;

2) Ще върнем на парка близо 50% от прилежащите площи на стадиона за свободно ползване в Борисовата градина. По-конкретно: паркът ще се увеличи с 23 декара зелени площи и 17 декара алейна мрежа и зони за отдих. Съществуващата ограда ще бъде премахната, а на мястото на сегашния сграден фонд и терени ще изградим красива и богата на зеленина паркова среда.

3) Ще засадим нови над 300 дървета около реконструирания стадион.

Водени от искреното си желание да изградим модерен стадион и да облагородим парк Борисова градина, вярваме, че настъпи моментът всички тези позитиви да бъдат подкрепени и приети от членовете на Столичния общински съвет, което да доведе до получаване на разрешително за строеж на така мечтаната от хиляди българи реконструкция на ст. "Българска армия"".