ЦСКА приема Лудогорец довечера в 20,15 ч, като два часа по-късно ще имаме повече отговори, отколкото въпроси около интригата за титлата в България. Мачът ще се предава по Диема спорт, ще го следите и с Corner.Dir.bg.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/17796824/013100

За домакините ситуацията е "сега или никога". ЦСКА изостава на три точки от Лудогорец и при победа се изравнява на върха с шампионите.

Има и още един тънък детайл - успех с два гола качва "червените" на върха, защото ще им даде предимство в преките двубои (1:0, 1:1, 0:0 дотук през сезона). Победа с един гол, дори да е 1:0, оставя Лудогорец на първа позиция - ремито с 1:1 в София дава аванс в прекия баланс заради вкарания гол навън спрямо това 0:0, което ЦСКА измъкна в Разград.

След дуела довечера идват още по три изпитания за претендентите:

Лудогорец приема Левски и Черно море, гостува на Ботев.

ЦСКА приема Ботев, гостува на Берое и Левски.

Сметки ще се правят и след последния сигнал днес, особено при победа на домакините. Друг сценарий на практика прави Лудогорец шампион, защото ако разликата се запази 3 т. (при реми), това ще значи, че Разград има нужда от 5 т. в оставащите три двубоя за титлата. И при условие, че ЦСКА е безгрешен.

Мачът днес си е шампионски, както и да го погледнем. Домакините знаят, че това е шансът им. Има малък проблем чисто исторически. ЦСКА никога не е побеждавал Лудогорец с повече от един гол разлика.

И пак малко ретро - първият шампионски сезон на Разград - 2011/2012 г., завърши със сблъсък в последния кръг пак с този съперник, преди който "червените" имаха 2 т. аванс. Но победата на Лудогорец с 1:0 направи отбора шампион.

Преди година пак ЦСКА бе претендент и стигна до мач в Разград, където при победа щеше да се изравни на върха в класирането с шампиона. Но изпусна преднина от 2:1 в последните пет минути, загуби с 2:3 и изостана на 6 т.

Снимка: Bulphoto

И двата отбора не са в идеално състояние преди встъпването в двубоя днес, който се очаква да е шумен, интригуващ и здрав. Думата "качествен" пропуснахме, защото напоследък не такъв е характерът на сблъсъците Лудогорец - ЦСКА.

Домакините смениха треньора си за втори път в рамките на 3 месеца, след като Любо Пенев си тръгна. Триумвират Добри Митов - Люпко Петрович - Димитър Пенев се нагърби да опита да преследва титлата.

Гостите са в период, в който нетипично за тях, допускат грешка след грешка и изпускат точки.

Пролетната статистика на Лудогорец е пет победи, пет ремита и две поражения. Това са 16 изгубени точки в 12 мача - спомняте ли си да се е случвало в последните 8 сезона?

Проблемът на конкурентите е, че и те не са достатъчно постоянни, за да се възползват.

Но ето, че ЦСКА има своя мач "сега или никога". След него ще знаем как ще чакаме последните три кръга:

Като формално попълване на резултати по пътя към осмата титла поред на Лудогорец, или като изключително интригуващ епилог в здрава битка за златото между два отбора.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/33560-54403/073100