Отборът на Хатайспор ще прекрати участието си през сезона в турската Суперлига, след като градът и клубът са разтърсени от ужасните последствия от земетресенията в страната.

Районът е един от най-тежко засегнатите, а футболният тим все още трепери за съдбата на няколко играчи, директора си и хора от администрацията.

Щети са нанесени и на сградата, където са офисите на клуба. Стадионът не е повреден, но няма как в тъмнината след ужасните събития, опечалили града, там да се играе футбол.

Това решение бе обявено от ръководителите от Хатай, но се очаква все пак в понеделник те да преговарят с хората от Суперлигата на Турция, за да се вземе окончателно такова.

Драмата в града е неописуема вече пети пореден ден, а загиналите вероятно са няколко хиляди под развалините.

Стотици сгради се сринаха, под една от тях все още се издирват трима играчи - най-известният е ганайският национал Кристиан Атсу, както и изпълнителният директор на клуба, и трима треньори от щаба на първия тим.

Първенството на Турция бе спряно временно, както и всички спортни събития в страната тази седмица бяха отменени. Не е ясно кога ще бъде обявено подновяването на футбола, но Хатайспор засега твърдо е на позиция, че няма да участва.

Тимът бе 14-и в класирането преди спирането.