Левски получи тежко наказание от УЕФА след гостуването на тима в Скопие преди седмица.

Тогава "сините" победиха местния ФК Шкупи с 2:0, а сблъсъкът бе белязан от множество проблеми за феновете на родния тим.

19 от тях бяха арестувани непосредствено преди двубоя, а един фен пострада тежко, след като бе намушкан от при нападение над български автомобили в квартал "Чаир".

Именно заради това УЕФА забрани пътуването на фенове на Шкупи за реванша в София, но наказание имаше и за Левски.

То е заради дискриминационни скандирания по време на мача, насочени срещу феновете на домакините, които са етнически албанци.

Именно заради това Левски ще плати 40 хиляди евро глоба, а при следващото европейско гостуване на тима, той няма да разчита на своите фенове.

Това може да се случи още следващата седмица, защото ако отстрани Шкупи, Левски ще гостува на израелския Аполе Беер Шева или литовския Паневержис.

Ето и като написа Левски на официалния си сайт:

"Уважаеми привърженици,

Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе относно констатираните нарушения на първата среща от 2-ия предварителен кръг на UEFA Conference League 2023/24 "ФК Шкупи" - "ПФК Левски" на 27.07.2023 г. в Република Северна Македония, налагайки глоба от 40 хиляди евро за дискриминационно поведение в трибуната с привърженици на "ПФК Левски", включващо скандирания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия сектор.

"ПФК Левски" получи забрана за продажба на билети на своите привърженици за следващото гостуване на отбора в Европейските клубни турнири.

При ново провинение в следващото домакинство на отбора от Европейските клубни турнири, стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" ще бъде частично затворен.

Отново се обръщаме към всички привърженици да подкрепят отбора на реванша срещу "ФК Шкупи" в София на 3 август без прояви на агресия, насилие, расизъм, дискриминация, ксенофобия и политически лозунги, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА на любимия ни клуб".