Алияр Агаев от Азербайджан ще ръководи мача между България и Черна гора от квалификациите за Евро 2024.

Срещата е първа и за двата тима по пътя към Европейското, като ще се проведе в петък от 19 часа в Разград.

Агаев е топ реферът на своята родина и вече натрупа доста опит на международно ниво, като зад гърба си има мачове от групите на Шампионска лиг и елиминациите на другите два европейски клубни турнира.

За Агаев това няма да е първа среща нито в България, нито в Разград.

Той вече е свирил на националния тим на България, при това в два случая. Контролата ни срещу Казахстан от 2013-а, която печелим с 2:1 в Алмати е дебютът на Агаев в международния мъжки футбол.

Преди три години той бе на националния стадион "Васил Левски", за да ръководи мача от Лигата на нациите между България и Уелс, който "драконите" спечелиха с 1:0 след късно победно попадение.

Преьз 2016-а той отново бе на "Васил Левски", но за мача между Славия и Загленбие Любим от Лига Европа, който "белите" спечелиха с 1:0.

Азерът има и мач в Разград, след като бе начело на срещата между Лудогорец и Еспаньол от групите на Лига Европа, който гостите спечелиха с 1:0.

Всяка от трите срещи на Агаев у нас е завършвала с по едно попадение, но за съжаление в два от случаите това попадение е в полза на гостите.

Надеждите ни са, че Агаев няма да изиграе роля в петъчния мач, като този път ще успее да донесе късмет на националния ни тим.