УЕФА ни наказа с 85 000 евро глоба и затворени изцяло трибуни за европейската квалификация срещу Чехия.

Мачът е на култовата за родния футбол дата 17 ноември, но за съжаление ще мине в изключително тъжната атмосфера, без да има публика.

На днешното си заседания това решение взе Дисциплинарната комисия на централата.

75 000 е санкцията за проявите на расова и друга дискриминация по време на мача с Англия (0:6) на 14 октомври, а 10 хиляди са заради освиркване на химна на гостите.

Същата санкция от 10 хиляди евро има и за Английската асоциация, тъй като гостуващите фенове също не уважиха "Мила родино" преди началото на двубоя.

БФС получи и предупреждение за втори мач без публика, което влиза в сила автоматично при допускането на какъвто и да е инцидент при организацията на мача с Чехия или следващи домакинства. Тази условна санкция за още един двубой ще стане ефективна при повторно подобно провинение в рамките на следващите 2 години. 

Очаква се родната централа да предприеме кампания за допускането на стадиона на деца до 14 г., което е позволено от УЕФА при такава санкция.

За това ще помогне и сравнително удобният час на двубоя - 19 ч на 17 ноември.

Глобата не е рекордна, но за това колко е сурова говори дори само фактът, че за свастиката, изорана в терена преди квалификацията Хърватия - Италия в Сплит преди 4 години, федерацията в Загреб бе глобена със 70 000 евро...

Провинение, което в никакъв случай не е сравнимо с 20-ината фенове, които вдигаха ръце и викаха обиди на "Васил Левски" срещу англичаните.