Английски фенове освиркаха Джо Гомес на "Уембли", след като бранителят се появи на терена срещу Черна гора (7:0) като резерва.

Футболистът на Ливърпул бе замесен в скандала с Рахийм Стърлинг в понеделник в лагера на английския отбор, когато нападателят на Манчестър Сити го атакува с обиди и дори физически.

Гомес не бе изваден от отбора за мача с Черна гора, докато Стърлинг гледаше от трибуните. Наказанието бе решено от селекционера Гарет Саутгейт и играчите.

Появата на бранителя на терена предизвика откъслечни освирквания към Гомес. Реакцията бе мигновена, капитанът Хари Кейн каза веднага след мача: "Не разбирам защо някои фенове освиркват Джо. Случаят е забравен, а и той не е направил нищо, за да бъде обиждан."

Включи се и самият Стърлинг, който написа в социалните мрежи: "Абсурдно е да освирквате Джо Гомес за нещо, за което не е виновен. Той не е направил нищо нередно. Аз нося отговорността за това, което се случи и си понесох последствията. Трудно ми е да приема това, което виждам. След една трудна седмица, Джо работи здраво, за да е в състава и не заслужава това отношение."