Легендарният украински нападател Сергей Ребров говори пред медиите в Англия за ужаса, който се разразява в родната му страна.

47-годишният бивш играч в момента е начело на Ал Аин в Обединените Арабски Емирства, но родителите му са в Киев, а именно натам са насочени огромна част от атаките на руските войски.

Ребров изгради реномето си на голмайстор по време на осемте сезона в Динамо (Киев), след което прекара пет години като футболист на Тотнъм и Уест Хем, разделени с наем във Фенербахче, а преди да прекрати кариерата си игра още веднъж за Динамо (Киев), както и за Рубин (Казан). За националния отбор на Украйна има 75 мача и 15 гола.

Пред английското издание The Mirror той заяви, че майка му и баща му в момента преживяват обсадата на столицата, като ежедневно се чува с тях по телефона и се молят заедно. 

Освен това той изрази намерението си да се върне у дома, за да воюва с Русия.

“Родителите ми са в Киев. Те вече са на възраст, а баща ми има и здравословни проблеми. Всеки ден им се налага да се крият в бомбоубежища, както всички останали. Ежедневено говорим по телефона и се молим заедно. Надявам се, че всичко това ще приключи скоро”, каза Ребров, който е близо до титлата в Дубай с отбора на Ал Аин.

Той добави, че когато приключи сезона в клубния си отбор, ще се прибере у дома, за да се включи към украинската армия.

“Ще се бия. Всички са на улицата, обединени сме като народ. В момента върша работата си, но когато сезонът приключи, ще се върна у дома, при моите сънародници, за да се бия. Не се страхувам да изляза на фронта с оръжие в ръка”, добави още Ребров.