Украинският национал Артьом Беседин отнесе наказание от една година извън терените от Европейската футболна централа.

Причината е положителната допинг проба, която 23-годишният нападател даде след загубата на неговия Динамо (Киев) от Малмьо с 3:4 в групите на Лига Европа.

УЕФА спря временно правата му още след излизането на пробата му на 19 декември 2019-а, като след разглеждане на случая реши наказнието на украинеца да бъде до същата дата на тази година.

Той също така няма да има право да тренира с професионален отбор до 19 октомври, два месеца преди завръщането си на терена.

Според медиите в Украйна, Беседин не е виновен за получилата се ситуацията. Грешката е била изцяло на клубния лекар, но дори и това е нямало как да отърве играча от санкция.

Динамо (Киев) може да обжалва пред Спортния арбитраж в Лозана, но едва ли ще го стори. Опасенията на клуба са, че Беседин може да отнесе по-тежка санкция, защото възможната такава бе между една и четири години. В случая той се размина с най-леката.

Самият клуб няма да понесе санкция, защото така или иначе загуби въпросния мач, а впоследствие отпадна от турнира Лига Европа. Ударът е сериозен за Беседин, който бе основна част от националния тим на Украйна и по всяка вероятност щеше да попадне в състава за Евро 2020.