Красимир Балъков дебютира начело на Локомотив София с победа над Хебър с 2:0 в мач от групата за оцеляване в плейофите на шампионата.

Още в 10-ата минута "железничарите" откриха резултата, след като Симеон Мечев изведе Стив Траоре с дълго подаване. Халфът се измъкна с хубав финт и матира Дебърлиев.

Десет минути преди края Траоре заби и втория си гол, с което оформи крайния резултат.

"Може да се каже, че победата е перфектна. Четири работа дни с тези футболисти от всякакъв вид националности не беше лесна. Свалям шапка на всички. Тренираха и играха по най-добрия начин от момента, в който дойдох. Аз не един път влизам в такива битки за оставане в лигата. Имам богат опит и може би това помага.

Тази победа футболистите и ние даваме на собственика на клуба Иван Василев. На феновете също. Желанието ми е да няма разделение, тази победа да бъде начело на обединение. Искам да видя още по-добър Локомотив София. Тактически работихме само два дни. Не съм бил в отбор, който толкова бързо възприе това, което искахме", доволен бе Балъков.

В класирането Локомотив София вече има 31 точки и е втори в групата. Хебър пък остава с 30 пункта на едно място по-надолу, също в безопасната зона.

Тимът на Любослав Пенев обаче има равни точки с четвъртия Пирин, който за момента е в зоната на баражите за оставане в елита.