В Англия се готви поредната щуротия около съдийството, което все по-често е тема за анализи с безумните си решения. Но поредната новина в никакъв случай няма да подобри качеството на ръководене на мачове.

Хауърд Уеб, шеф на реферите в английския елит, предлага да се въведе система за обяснения на взетите решения, които да стигат и до феновете на стадионите.

Отменяш гол, обясняваш в комуникацията с хората от ВАР защо си решил така, но това се чува и по трибуните. Или пък се изписва на таблото. Не е уточнен механизмът, но самата идея звучи налудничаво.

Уеб бе разпитан във вторник за поредната порция изумителни гафове от уикенда, а и от предходния кръг във Висшата лига.

Три неотсъдени дузпи в един мач за Нотингам срещу Евертън, които може да струват мястото в елита на Форест.

Или пък странно подминатото нарушение на играч на Брентфорд срещу такъв на Брайтън, отново в наказателното поле. Или как Майкъл Оливър не видя дузпата за Тотнъм срещу Арсенал, а остави играта да продължи... Авантаж при дузпа?

Разбира се, опитният Уеб обясни всичко и излезе от положение. Въпреки, че някои от тези решения си остават напълно шокиращи.

Все пак има една добра новина - от следващия сезон Висшата лига възприема и въвежда полуавтоматичната система за засада, която вече функционира с успех в Шампионската лига, в Италия и Испания.

Така поне част от спорните ситуации ли следвало да отпаднат.