Президентът на Футболната асоциация на Англия Грег Кларк обясни разигралата се ситуация с расизъм на националния стадион "Васил Левски" по време на мача между България и Англия (0:6).

Той обясни, че треньорът и играчите са взели решение на полувремето на мача да излязат за втората част, "за да не победи расизмът".

Кларк уточни, че е дал пълен картбланш на Саутгейт да реши. Според президентът на ФА са идентифицирани около 50 души в сектор "Б", които действително бяха извадени принудително от стадиона в края на първата част. Той уточни, че е чул маймунски звуци.

"Говорих с Гарет на полувремето, който ми каза, че играчите са чули маймунски звуци. Това се случи на два пъти. Гарет ми каза, че иска да довършват двубоя. Футболистите са решили отново да излязат на терена, за да не победи расизмът. Тепърва ще се разглеждат видео материали и доклади, за да се види дали съответните взети мерки са били правилните. Идентифицирали са група от 50 души, които са създали проблеми. Те са били облечени по сходен начин и са проявили расистко поведение. Те бяха изведени от стадиона в края на първото полувреме. В България има много нормални футболни фенове и не е честно да генерализираме заради няколко, които са изложили страната си", заяви Кларк.