В Англия продължили мача, "за да не победи расизмът"

Президентът на Футболната асоциация Грег Кларк говори пред медиите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не си държат на думата. Факт. И сега се оправдават.

...били изведени от стадиона...а защо нямаше арести? Без решителни мерки тези неща ще си продължават. Т.нар. ултраси са превзели стадионите и няма как нормални хора да ходят по мачовете. Впрочем, Англия си реши проблема с вандалите през 80-те (много по-сериозен от нашия) като спря да ги пуска по стадионите, въведе видео наблюдение, спря да пуска билети без пари на разните фен клубове и спря да толерира всякакви прояви на вандализъм. Също така, премахна сектора за агитки (правостящи места) и въведе билети с определено място, до което може да стигнеш само през входа за твоя сектор. Резултатът: мачовете се превърнаха в семеен празник, а приходите за умножиха многократно. Пари за футбол идват от хората, които ще си купят билет, ще купят нещо за хапване и пийване на децата си и евентуално фенски артикул.

Господин Кларк, Вярно е, че когато лумпени крещят като маймуни е кофти. Но ако за това поведение на тълпата, на която вие осигурявате зрелище, в замяна на огромни пари, заслужава тя да бъде наказана, какво ще кажете за прояви от рода на: изпотрошаване на центъра на европейска столица; надрусване до смърт по улиците на друга; пребиване до осакатяване на човек на работното му място и т.н. присъщи дейности на вашите лумпени. По Вашата логика, на тях не трябва да им се забранява достъп до стадиона, а направо да градовете, в които се провежда съответния мач. И не отборът ви да бъде изваждан от съответния турнир, а направо от футбола, щото това все пак е спорт.

Нещо като фейк нюз на живо. Мача се спира безпричинно и се започва да се говори за нещо което може би се е случило. Баси театъра, а перуката спи и мълчи

Английско лицемерие. Империя изградена с богатство крадено от чужди територии с векове, но днес вече ще ни учат на морал. Това не ни оправдава, че се държим като маймуни. Достатъчно беше да се опъне един транспарант с колаж от снимки на пияните английски фенове в София.

Англичаните са много добри на футбол - спор няма. Браво! Но не им прави честа да хленчат, задето 30-тина души нещо били викали! Това да не им е детската градина и всички да им казват колко ги обичкат и да ги галят по главичката! Да се държат мъжки, както техните колеги отпреди както ги познаваха хората! Поради това нека никой не ги изпраща на летището. Даже журналистите ако са свестни няма да им задават никакви въпроси. Нека си отидат в пълна тишина щом така им харесва!

Тогава що расизмът би с 6:0?