Английските медии не спестиха своите критики към Тотнъм, след снощния труден успех в Пловдив.

"Шпорите" надвиха Локомотив с 2:1 след обрат в последните десет минути, а предварителните очаквания бяха за приятна разходка на "Лаута" и убедителен успех.

Медиите са на мнение, че след загубата на старта на сезона във Висшата лига и неубедителното представяне срещу останалия с 9 души на терена български клуб, нищо добро не чака Тотнъм през сезона.

Най-краен в оценките си бе "Тhe Sun", който нарече Локомотив "футболен миньон" в заглавието си, което гласеше: "Кейн и Ндомбеле спасиха Моуриньо срещу девет играчи на футболен миньон в Лига Европа".

В материала неуважителното отношение към пловдивчани продължава, като родния тим бе определен като такъв, който трябва едва ли не да се побеждава с двуцифрен резултат.

"Mirror" пък определи евентуалната загуба, която грозеше тима, като най-срамната в историята: "Тотнъм бе на прага на една от най-срамните си загуби в историята".

BBC пък определи развитието на мача като тотален кошмар за "шпорите". Изданието сериозно критикува тима на Моуриньо, който не успя да си направи мача лесен с ранен гол, а трябваше да трепери и да обръща останалия с 9 на терена Локомотив.

"Тотнъм оцеля и продължава напред в Лига Европа след кошмар", написаха от BBC.

Реакциите на феновете в социалните мрежи са в същия тон. След представянето на "Лаута", в коментарите им преодбладават опасенията, че ги очаква тежък сезон без успехи.

Привържениците на "шпорите" не крият, че очакванията са били за лесен и разгромен успех, а развитието на мача предизвиква само и единствено притеснение.

Под почти всеки пост изобилства от обичайните коментари на фенове на други отбори, които подиграват Тотнъм.

Най-очетливо това се забелязва под поста в официалния Туитър на "шпорите", с който съобщават за гола на Локомотив в 71-ата минута.

Само за няколко минути, коментарите бяха почти 2500, а за кратък период попадението на Георги Минчев бе сред вайръл темите в социалните мрежи изобщо.

Снимка: Getty images/Gulliver photos