Очевидно Лео Меси също е човек. САЩ не вярваше в такава теория до тази сутрин, след като аржентинският гений си правеше каквото поиска по терените на страната в първите 9 мача като играч на Интер Маями.

Той вкара 11 гола за отбора, донесе първи трофей в неговата история и го прати на финал в още една надпревара.

Тази сутрин обаче Интер и Меси завършиха 0:0 с гостуващия Нешвил, а Лео имаше - по неговите стандарти - сив мач. Той стреля седем пъти към вратата на гостите, но не записа нито един точен удар в рамката. Не го направи и целият отбор на домакините.

"Всички сме разочаровани, но да не забравяме, че Лео изигра 10 мача за 28 дни след пристигането си тук, реално без да е правил предсезонна подготовка", припомни Тата Мартино, треньорът на Маями.

Меси се махна от Париж след края на сезона, отиде в Аржентина където изигра два мача с националния отбор, от края на юни до средата на юли бе във ваканция.

После се присъедини към Интер и веднага започна да играе мачове.

Точката обаче позволи на отбора да се измъкне от дъното в Източната конференция на МЛС за първи път от месеци. С 22 точки той дори гледа към плейофите, които са само на 10 отстояние. А и Интер има два мача по-малко от Чикаго, който заема последната позиция в тях.

Следващата среща на Меси и компания е особено любопитна за нас - в Лос Анджелис срещу местния едноименен тим, където играе Филип Кръстев.

Мачът е в понеделник сутринта от 05:00 ч наше време.