Операцията по освобождаване на бащата на Луис Диас е в ход. Или поне така обяви организацията ELN, която отвлече таткото на колумбийската футболна звезда.

Въпреки това няма още потвърждение от властите в страната, че се е случило, и че Луис Мануел Диас е на свобода. Случаят придоби огромна популярност не само в Колумбия и Южна Америка, а по целия свят.

Президентът Густаво Петро обвини групировката, че "бави топката" и не изпълнява поетия ангажимент да пусне заложника си. "С всеки следващ час, в който той не е освободен, ситуацията става все по-опасна за него", обяви в изявление по национален телевизионен канал президентът.

"Той ще бъде пуснат в следващите часове", гласеше съобщение в петък от ELN, което стигна до медиите. Въпреки това и тази сутрин (наше време), няма потвърждение да се е случило.

Самият футболист явно е получил окуражаващи вести, защото в петък тренира със съотборниците си в Ливърпул. Той бе получил пълна и безсрочна почивка от занимания, докато се разреши проблема с кризата с отвлечените му родители.

"Лучо днес тренира с останалите и се чувства добре, когато е сред съотборниците си - обяви Юрген Клоп, мениджърът на Ливърпул, в петък. - Но се вижда ясно, че не е спал много.

Той сам ще избере кога да се върне в игра, зависи само от него. Проявяваме пълно разбиране към ситуацията, която е много по-сериозна от който и да е футболен мач."

Ако баща му бъде освободен днес, най-вероятно Диас ще е в групата на Ливърпул за неделното гостуване на Лутън във Висшата лига.