Правителството на Колумбия установи виновниците зад отвличането на родителите на звездата на Ливърпул - Луис Диас.

С официално съобщение, властите в страната обявиха, че зад отвличането стои партизанската групировка "Армия за национално освобождение", която е известна с комунистическата си идеология.

Припомняме, че родителите на Луис Диас бяха отвлечени в родния му град Баранкас, като майката на играча бе спасена след специализирана операция часове по-късно, но бащата все още е в неизвестност.

Предполага се, че бащата е прехвърлен отвъд границата във Венецуела, а правителството ангажира над 500 полицаи в издирването. До момента обаче издирването не дава резултат.

Днес правителството обяви, че е официално информирано, че зад отвличането съобщи именно комунистическата партизанска организация, с която Колумбия има проблемни отношения вече над 50 години.

"ELN", както е абревиатурата на организацията има богат опит с отвличане на видни личности и техните роднини, както и искането на откуп или други облаги в замяна, но до момента откуп за бащата на Луис Диас не е поискан.

Оти Патиньо, който ръководи операцията по издирването на бащата на Луис Диас обяви, че правителството се е свързало с организацията е настояло за незабавното освобождаване на Мануел Диас.

Разбира се, за щастливия край на този казус ще трябва повече от този казус, а колумбийски експерти прогнозират, че скоро вероятно ще бъде искан откуп за бащата на Луис Диас, защото именно това е основният мотив на "ELN".