В Северна Македония все още изглежда не могат да преглътнат поражението с 0:1 от България в Лигата на нациите. Футболистите на Младен Кръстаич смълчаха около 20 000 враждебно настроени фенове по трибуните в Скопие с триумфа си преди няколко дни, а срещата бе съпътствана от множество провокации. Те обаче изглежда няма да спрат, като поредната такава идва от сайт, назован МКДенес.

Там бе публикуван материал, в който пише, че героите от победата Кирил Десподов и Радослав Кирилов, както и Димитър Бербатов са... македонци.

"Факт: Двама македонци поразиха Македония в Скопие", е заглавието на въпросната статия, която продължава с редица безумни твърдения.

"Без да оспорват националното си чувство, те прекрасно знаят, че по етнос са македонци, както и техните баби и дядовци, родени в пиринския край на Македония", пишат западните ни съседи по адрес на Десподов и Кирилов, които са родом съответно от югозападните градове Кресна и Симитли. Изданието стига още по-далеч и слага ръка и на Димитър Бербатов.

"Да не забравяме и Димитър Бербатов, познат още като Митко Македончето от Благоевград. Той беше един от най-добрите футболисти в Европа по време на кариерата си", не спират да изумяват комшиите, които завършват писанията си по още по-самонадеян начин.

"Македонците винаги са били и ще бъдат сила във футбола", гласи финалното изречение.