Рекордната загуба на Северна Македония от Англия отприщи мощна вълна на недоволство в страната.

Балканците паднаха с 0:7 при визитата си в Манчестър и записаха най-тежкото поражение във футболната си история. Предишният антирекорд бе 1:6 от Чехия.

Спортните медии в страната разкъсват националите, а най-много критики отнася селекционера Благоя Милевски. Той бе призован да подаде оставка, но отказа.

"Не мисля да се отказвам, защото сме на добър път, но се извинявам на нацията за това, което се случи", отсече спецът.

Getty Images

Това вбеси спортните медии, които атакуваха треньора и националите.

"Тренер, това ли наричаш добър път? 0 удара към вратата на съперника за цял мач!", попита sport1.mk

A епитетите за случилото се бяха повече от цветисти.

"Срамно, ужасно, катастрофално!" - това е заглавието на sportmedia.mk за събитията. Като в коментара се изтъква, че играчите са опозорили националната чест.

"Не е срамно да паднеш от Англия, но е обидно да се случи с тази игра и с това представяне. Боли! Играчите трябваше да се борят, да хапят, да драскат, а те се оказаха бездушни манекени. Щяхме да простим и загуба с 0:10, ако обаче в очите на футболистите имаше жар. Най-малкото - заради онези 1000 македонски фенове на трибуните. Петно върху футбола, върху спорта и върху държавата", допълва изданието.

Снимка от екрана

Легендата на местния футбол Горан Пандев пък атакува ръководството на футболния съюз, призовавайки за колективни оставки.

"Те са най-голямото зло, което се е случвало на македонския футбол. Да са ни честити на всички!", изригна Пандев по адрес на ръководителите.

А точката слага Афродита Салихи, която бе част от женския национален отбор на Македония, който преди време също бе разгромен от Англия и в страната се чуха призиви, че "мястото на жените не е на футболния терен, а в кухнята".

"Нека видят сега какво ни беше на нас. Мястото ни било в кухнята? Айде сега и вие с чашка в ръка и към скарата, домакини!", написа Салихи.

Фейсбук