Българският национален отбор по футбол е най-слабият на Балканите.

Тази констатация направиха медиите в Скопие, след като родните "лъвове" загубиха за 3 дни от Черна гора и Унгария, с което намалиха до минимум шансовете за класиране на Евро 2024.

Северномакедонският сайт sportmedia.mk не пропусна да се изгаври с родната селекция, като злорадства, че България е ударила футболното дъно. Очевидно забравяйки, че същият отбор "от дъното" само преди половин година ликува насред Скопие с 1:0.

"Те просто са най-слабите и в това няма съмнение. България сякаш изчезва от футболната карта на Европа, имаме предвид нивото на националния отбор. Източната ни съседка просто удари дъното. Всички го знаехме, а от снощи и самите българи се убедиха в това. Квалификациите за Евро 2024 току-що приключиха за тях. След два кръга те записаха две поражения. Първото, у дома от Черна гора с 0:1 и след това, когато бяха разтурени като "българското събрание" от Унгария като гост с 0:3.

Националният им отбор е в отчаяние и мизерия, така е и през последните две години. Дали са живяли във филм от 1994 г. и Световното първенство в САЩ със звезди като Стоичков, Балъков, Лечков и компания. От 10-те страни на Балканите, които участват в тези квалификации, а именно Словения, Хърватия, БиХ, Черна Гора, Сърбия, Албания, Косово, Македония и Гърция, само те в два мача нямат точка, не вкараха и нито един гол. Да, Албания също няма точка, но тази селекция изигра само един мач", злорадстват в Северна Македония.

Разбира се - атаките по националния ни отбор са част от ескалиращото напрежение по оста Скопие-София на политическо ниво.