Вълна от подкрепа за Кристиано Роналдо заля футболния свят след ужасните новини, които португалецът сподели вчера. Той обяви, че при раждането едно от новородените му близнаци е починало.

Новината бързо обиколи световните медии и се превърна в тема №1 в социалните мрежи, а редица бивши съотборници на Роналдо и клубове от цяла Европа изразиха своята подкрепа към звездата.

Естествено, че първи бяха от настоящия му клуб Манчестър Юнайтед, където в навечерието на голямото дерби срещу Ливърпул написаха:

"Твоята болка е и наша болка, Кристиано. Желаем любов и сила на теб и твоето семейство в това трудно време".

Публикации в социалните мрежи имаше от бившите му клубове Ювентус, Реал (Мадрид) и Спортинг (Лисабон), както и на страницата на португалския национален тим.

"Бъди силен, капитане", бе написано на официалната страница на националния тим на Португалия, а пък от Реал написаха:

"Реал Мадрид, президентът и съветът на директорите са дълбоко опечалени от смъртта на едно от децата, които чакаха нашият скъп Кристиано Роналдо и спътницата му Джорджина Родригес. В Реал споделяме болката от тази загуба".

С подобни съобщения се включиха и редижа клубове, които нямат нищо общо с Роналдо, като например изхвърленият от евротурнирите и празнуващ своята 100-годишнина тим на Спартак (Москва).

Много футболни звезди също използваха социалните мрежи, за да изразят своята подкрепа. Сред тях бе и легендата на вечния враг Ливърпул - Кени Далглиш.

Дори и звезди извън футбола, като спринтьорът Юсеин Болт, както актьори, телвизионни звезди и музиканти споделиха болката с Кристиано.