Черно море взе важни три точки при гостуването на Пирин след 1:0 в Благоевград. Тимът от Варна вкара единствения гол от дузпа още в 11-ата минута чрез Атанас Илиев, а решението оставя отворена врата за много дискусии.

Отсъждането не дойде от съдията Валентин Железов, а от системата ВАР, от където призоваха арбитъра да види повторенията.

Играчът на Черно море Алекс Фернандес опита да стреля при разбъркване, топката отскочи остро от крака на Венцислав Бенгюзов и се заби в ръката на съотборника му Вячеслав Велев, който бе на по-малко от метър. Така отклоненият изстрел отиваше встрани, а и не се виждаше голям избор как да реагира защитникът.

Поредно решение, което явно е въпрос на тълкувание.

Илиев вкара първия си гол за Черно море от 11-те метра, след като наскоро се присъедини към тима, завръщайки се от Италия.

Нататък мачът бе доста жив и с немалко голови положения, като гостите имаха по-добрите. Пирин обаче отвръщаше със смела игра и не се даде, въпреки че клубът е в много тежко състояние, след като собственикът се оттегли. Но и преди седмица срещу Левски (1:1), и сега, играчите от Благоевград доказаха, че няма да развеят белия флаг.

Точките означават, че Черно море е вече на пето място с 36 точки, само на една зад четвъртия Локомотив (Пд). И на 4 пред седмия Арда, като битката за топ 6 се очертава да е жестока.

Пирин е с 13 точки, предпоследен в класирането.

И продължава да играе много трудно с този съперник на свой терен. Черно море не е губил в Благоевград от 2015-а.