ЦСКА официално обяви раздялата си със Саша Илич и неговия щаб, като това се случва часове, след като "Труд" съобщи за новината.

Новината за неговото освобождаване бързо се разпространи из всички медии, а реакция в обратната посока нямаше, което бе ясен знак, че просто се чака официалното съобщение.

В него ЦСКА благодари на сръбския специалист, заедно с помощниците му Величко Капланович, Милорад Пекович, Дарко Обрадович и Слободан Милинкович.

Клубът сподели, че двете страни се разделят с приятелски чувства и благодарност за мачовете от миналия сезон, когато ЦСКА остана само на една точка от титлата.

Самият Илич се появи на "Българска армия" в много тежък период, когато публикат бе в конфликт с ръководството, а съставът тъкмо бе загубил финала за Купата срещу Левски и бе изпратил един от най-слабите пролетни сезони в историята на клуба.

И въпреки това Илич и ЦСКА направиха страхотен сезон, но новата кампания започна с реми срещу Хебър, измъчен успех над Крумовград и катастрофално 0:2 от Сепси в европейските турнири.

Именно заради това от ЦСКА написаха, че отборът буксува и е нужна промяна, а ето и текстът на цялото съобщение:

"Ръководството на ЦСКА взе решение за смяна на треньорския щаб на отбора. Сашата Илич и помощниците му Величко Капланович, Милорад Пекович, Дарко Обрадович и Слободан Милинкович са освободени.

Благодарим на всички тях за отдадеността и страстта, с които работиха. Признателни сме за колектива, който създадоха и който беше в основата на успешните ни мачове през изминалия сезон. Оставаме с изключително топли и приятелски чувства и винаги ще оценяваме подхода и отношението им към всички в клуба. На "Армията" те винаги ще са добре дошли и радушно посрещнати!

Във футболно отношение обаче тимът ни буксува и има нужда от промяна, която смятаме, че би дошла с идването на нов треньорски щаб. Информация за новия треньор на ЦСКА ще получите в кратки срокове".