Да си търсиш работа в интернет е нещо съвсем нормално, а онлайн пространството разполага с безброй платформи, в които работодатели и кандидати пускат и следят обяви. Тенденцията явно намира място и във футбола, при това в България, след като от Спартак (Варна) използваха популярната платформа Linkedin в опит да си осигурят нови централни защитници.

Обявата е пусната в личния профил на треньора на "соколите" Кириакос Георгиу, който е изключително детайлен в изискванията си.

"ФК Спартак (Варна) (Трета лига в България) търси да привлече млади централни защитници, които могат да играят в система 3-5-2 и имат европейски паспорт. Офертата ни включва пробен период, в който са включени настаняване и храна. Моля, пратете ми съобщение тук или на имейл treniorkg@gmail.com със CV и видео", пише гръцкият наставник, който не успя да спаси вековния клуб от изпадане от Втора лига.

Самият Георгиу не пропуска да подчертае голямата история на Спартак и следата, която варненци са оставили в родния футбол през годините. В коментар под публикацията той допълва, че заплатата е в размер на 400-500 евро на месец.

Снимка: Linkedin

"Спартак е отбор с над 100-годишна история, който е оставил светла следа в бъгларския футбол. В последните десетилетия клубът преминава през трудни времена, но от няколко месеца има нов собственик и нов мениджмънт. Целта, която сме си поставили е в следващите две години да изградим отбор, който ще върне Спартак в професионалния футбол. Целта ни е Първа лига, а амбициите ни са за класиране за европейските клубни турнири", допълва още треньорът. 

За обобщение Георгиу съобщава, че целите не са поставени просто така, а зад тях има план и стратегия, чрез които да бъдат изпълнени. 

Спартак завърши на петнадесето място във Втора лига с едва 2 победи в 21 мача през сезон 2019/2020, а от новия сезон ще гони промоция от Североизточната Трета лига.