Франция се чуди кои двама играчи ще съставят двойката централни бранители за утрешния финал на Мондиал 2022, след като вирусът, плъзнал в отбора още от сряда, стигна и до титулярите от полуфинала.

Рафаел Варан и Ибрахима Конате са изолирани в стаите им в хотела на тима, след като това вече се случи два дни по-рано и с Дайо Упамекано. Това са тримата, които изнесоха практически цялото първенство на двете позиции, като опциите извън тях, ако не са готови за неделя, ще останат само с Жул Кунде - десен бранител по номинал, но може да играе в центъра, и Вилям Салиба.

Дидие Дешан, селекционерът на Франция, не пожела да разкрие какво е състоянието на Конате, Варан и Упамекано, но един от играчите - Рандал Коло Муани, вкарал и на Мароко в полуфинала (2:0), говори свободно пред френските медии в Доха.

"Момчетата с вируса са изолирани от останалите - каза нападателят на Айнтрахт. - Имаме големи притеснения да не се разпространи повече и изпълняваме стриктно нарежданията, има социално дистанциране в хотела и засега случаите са само четири (и Адриан Рабио).

Проблемът е в тренировките, защото няма как да сме отделени там. Надяваме се да няма повече заболявания до неделя."

Според медицинския щаб на "петлите" всеки от заболелите може да е готов за финала срещу Аржентина в 17 ч в неделя, но изобщо не е изключена и обратната възможност.

Непредвидимо е как организмите им ще се справят с вируса, след като Упамекано не тренира вече четири дни поред. Рабио пък би трябвало да е на заниманието в събота.