След като станаха ясни резултатите в класация на ФИФА за играч номер 1, логичният въпрос е как са гласували капитаните и треньорите на националните отбори, както и избрани журналисти. Защото именно от техния вот се прави подреждането.

Интересното е, че в гласуването от България Лионел Меси не е победител. От нашата страна предпочитанията си дадоха селекционерът Младен Кръстаич и капитанът Кирил Десподов.

Кръстаич е гласувал за Карим Бензема, а Лука Модрич е на второ място. Меси заема едва трета позиция във вота на националния селекционер.

Същото място за Меси е определил и Кирил Десподов. Той поставя на второ място Бензема, а според играча на Лудогорец, номер 1 е Килиан Мбапе от ПСЖ.

Журналистът Боян Бойчев е дал своя вот от името на медиите, като в неговата тройка Меси е първи, Бензема втори, а Лука Модрич трети.

И още нещо любопитно - Кристиано Роналдо бойкотира класацията. Португалецът е намерил лесен начин да си спести главоболия и затова е преотстъпил на колегата си Пепе да гласува от името на Португалия в ролята на капитан.

А самият Пепе също очаквано не слага Меси дори в тройката - неговият вот е за Бензема, Мбапе и Модрич.