Любопитни инициативи за популяризация на испанската елитна Ла Лига ще бъдат организирани в България в идните месеци, като за феновее са подготвени множество награди.

Това стана ясно от визитата на посланика на едно от най-силните първенства в света Луис Гарсия, който в богатата си на успехи кариера е носил екипите на грандове като Ливърпул, Барселона и Атлетико (М). Той е тук по покана на Palms Bet като част от новия договор за партньорство между двете страни.

Безспорно най-любопитната инициатива между Ла Лига и букмейкърската компания ще е организирането на приятелски мач между елитен испански отбор и "елитен български тим", по всяка вероятност "Левски", където въпросната компания е генерален спонсор. Срещата е запланувана за началото на следващата година, но детайлите тепърва предстоят да се уточняват.

Ще има също така множество инициативи с награди за българските фенове на испанския футбол, които ще могат да печелят билети за мачове на любимите си клубове от Ла Лига и оригинални екипи с автографи.

"Това е наистина прекрасна инициатива, която ще доближи максимално българските фенове до магията на испанския футбол. Бил съм няколко пъти в България - наистина прекрасна страна и всеки път се чувствам все по-добре. Когато бях дете, следях с интерес какво прави Любослав Пенев с екипа на Атлетико (Мадрид) и му се възхищавах. Надявам се все повече деца в България да се вдъхновят от футбола благодарение на Ла Лига и да спортуват реално, а не само пред компютъра или плейстейшъна", сподели Луис Гарсия.

Очаквайте съвсем скоро специално интервю с Луис Гарсия за DIR.BG!