Науел Гузман е част от разширения състав на националния отбор на Аржентина, има шест мача за "гаучосите" и дори бе трети вратар на Мондиал 2018. Той е с година по-голям от Лионел Меси, общото между двамата е, че родом са от Росарио и са започнали кариерите си в Нюелс Олд Бойс, както и клауза в договора на Гузман с мексиканския Тигрес, носеща името на Лео.

34-годишният вратар е казал, че един ден ще се върне в родния си отбор, а макар да има договор с мексиканците, където се ползва с култов статут сред феновете, може да напусне по всяко време. При едно условие. Лионел Меси.

Да, съвсем сериозно. Гузман има клауза в сделката си с Тигрес, че ако Лео се завърне в Нюелс Олд Бойс, то Науел ще може да разтрогне контракта си с "тигрите" и също да се върне у дома, за да играе с легендарната десетка.

"Когато предложих това на ръководството на Тигрес, те се съгласиха да го включат в договора ми, а това ме направи много щастлив. Ще се радвам, ако действително се стигне до нещо подобно", разказва Гузман, който близо 10 години, от 2005 до 2014, пази на вратата на Нюелс, а след това преминава в Мексико, където вече има над 200 мача за отбора си.

Гузман влезе в новинарските емисии по цял свят през месец февруари, когато отбеляза гол, с който класира Тигрес за четвъртфиналите на Шампионската лига на КОНКАКАФ.