Вратарят на Хърватия Даниел Субашич е с основна заслуга за достигнатия финал от отбора на Мондиал 2018.

Неговите спасявания от 11 метра срещу Дания (три на брой) и Русия (срещу Фьодор Смолов), класираха отбора на полуфинал.

Там Субашич се справи в ужасно сложна ситуация, когато Хари Кейн бе на сантиметри да вкара за 2:0 в полза на Англия през първото полувреме.

Но се оказва, че именно присъствието на вратаря в състава днес е "лоша полибча" за хърватите. Разбира се, ако вярвате в такива неща...

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/41614-48238-4715/033200

В последните два финала на Световни първенства неизменно на една от двете врати е бил стражът на френския "Монако". Точно там пази Субашич в момента.

Нещо повече - отборите, които имаха зад гърба си вратарят на тима от княжеството, загубиха битките за титлата на Мондиала.

През 2010-а Испания победи Холандия с 1:0, като Андрес Иниеста прониза Мартен Стекеленбург, който дни преди Световното се бе договорил с "Монако".

Четири години по-късно Германия победи на финала Аржентина пак с 1:0, като попадението на Марио Гьотце мина през ръцете на Серхио Ромеро, който пазеше на ... "Монако". Или по-скоро - бе играч на този тим, но резерва на Субашич.

Сега за трети пореден път стражът на монегаските е на финал на Мондиал, като този път това е титулярният вратар на "Монако".

Лоша поличба? Ще знаем довечера след края на битката в Москва.