Пребитият вратар на Спортист (Своге) Мартин Величков, както и клубът му от втора лига на родния футбол, обясниха ситуацията с футболиста. Новината за травмите, нанесени му от неизвестен извършител при инцидент преди няколко дни, бе обвита в лека мистерия.

Но ето какво написа сайтът на Спортист по темата:

"Преди няколко дни се случи неприятен инцидент с наш футболист. Вратарят Мартин Величков бе пребит от неизвестен засега извършител по време на посещение в СПА център в столичен хотел. Ръководството на клуба взе решение да не разпространява информация за инцидента, докато тече разследване от страна на органите на реда.

След като случаят вече е обществено достояние бихме искали да заявим следното:

1. Ръководството на Спортист застава твърдо зад своя състезател Мартин Величков, на когото е оказано необходимото съдействие.

2. Вярваме, че разследващите органи от 2 РПУ София вече са предприели необходимите следствени действия и извършителят ще бъде идентифициран възможно най-скоро, след което правораздавателната система в България трябва да влезе в действие.

3. Твърдо заявяваме, че няма да позволим върху нашия футболист да бъде оказван какъвто и да било натиск и няма да се откажем, заедно с него, да се борим, за да може справедливостта да възтържествува.

4. Остро осъждаме всякаква форма на насилие, било то на футболния терен или извън него.

Чрез официалния сайт на клуба Мартин Величков иска да заяви следното: "Чувствам се по-добре, възстановявам се. Съжалявам, че момчетата не успяха да спечелят срещу Миньор Перник. Стисках палци да вземем трите точки. Следващата седмица се надявам да има допълнителна яснота около моя случай. Наистина неприятен инцидент, но най-много съжалявам, че не успях да бъда на терена и да помогна на отбора. Няма да се откажа да търся справедливостта. Надявам се скоро да се върна към тренировъчния процес".