Селекционерът на България Ясен Петров бе категоричен, че футболистите му трябва да останат здраво стъпили на земята след равенството 1:1 срещу европейския шампион Италия. Националите се прибраха от Флоренция и продължават подготовката си на родна земя, като в неделя им предстои домакинство от световните квалификации срещу отбора на Литва.

"Въпреки успеха, се стараем да останем здраво стъпили на земята. Не трябва това да ни замъглява съзнанието и да мислим, че сме постигнали грандиозен успех. След мача флорентинската публика ни пляскаше извън стадиона. Отдавна не съм виждал такова нещо. Такива неща само може да ни радва и да ни зарежда с положителна енергия. Италия е футболна страна със страхотна футболна култура. Полагаме основите на един млад отбор, който се надявам, че с времето ще се развие. В отбора има настроение и се надявам да надграждаме", каза Петров на столичното летище.

"Изтриваме от дъската това, което се случи вчера и искаме срещу Литва да вземем трите точки. Ще направим някои ротации, ще дадем шанс на някои момчета, за да освежим някои линии", добави селекционерът.

Междувременно вратарят Георги Георгиев, който направи невероятни спасявания срещу италианците, изрази мнение, че неделната среща с Литва е по-важна и че в никакъв случай не се чувства като герой.

"Не се чувствам герой. Герой беше целият отбор. Всички се раздадоха и играха добре, за да постигнем положителен резултат. Отбори като Италия и за десет минути могат да ти вкарат три гола, ако загубиш концентрация. Във всички минути всички бяха на ниво и това бе решаващо да си тръгнем с точка. В момента вече сме забравили този мач, защото следващият чука на вратата и смело мога да кажа, че е по-важният. Всичко освен победа срещу Литва, ще е лош резултат и сме концентрирани само върху това да спечелим, каза Георгиев.