Кошмарът за Манчестър Юнайтед се повтаря напълно, като след огромния скандал с Мейсън Грийнууд, в клуба се забърка абсолютно същата каша, този път от дошлия да го замести Антони.

Припомняме, че бразилският национал първо бе обвинен в домашно насилие от своята годеница, а няколко дни по-късно две други жени го обяви в насилие, след отказ от тяхна страна да правят секс.

Скандалът бързо се разрастна и властите в Бразилия започнаха разследване срещу играча, който бе изхвърлен от националния тим, а след известно колебание и медиен натиск, Антони бе отстранен и от Манчестър Юнайтед.

Клубът обяви, че го отстранява за неопределен срок от време, докато властите в Бразилия завършат своето разследване и излязат с официално становище.

След бурните няколко дни дойде време да се чуе и версията на самия Антони, който заяви:

"Разбрах се с моя клуб да си взема почивка, докато нещата около мен се изчистят.

Искам да заявя, че съм невинен по всички неща, за които ме обвиняват. Нямам никакво притеснение и ще съдействам на полицията и властите в тяхното разследване. Искам възможно най-бързо истината да излезе наяве и да се завърна към футбола".

Антони призна за срещата си с една от дамите, които го обвинява в насилие, но освен това добави, че всичко между тях се е случило по взаимно съгласие.

Той дори публикува снимки от чатове помежду им, използвайки ги като доказателство, че не е имало никакво насилие.

"Не бих го направил, но в случая съм принуден да публикувам малка част от разговора ми с Ингрид, който доказва, че сме имали само една среща - интимна и по взаимно съгласие. Въпросът с тази измамница ще бъде разрешен скоро в съда.

Купих й билет за самолет, запазих хотел и наистина там се срещнахме и правихме секс по взаимно съгласие. Макар след това тя да настояваше да се срещнем пак, това не се получи заради моите ангажименти, а и тя се прибра в Бразилия".

Антони също така публикува чатове, в които въпросната Ингрид го моли за интимни снимки, които футболистът отказва да прати.