Манчестър Юнайтед и "Адидас" удължиха партньорството си за 10 години. Досегашната сделка между двете страни щеше да изтече през 2025 година, но сега те остават обвързани до 2035-а, а за този период на "Олд Трафорд" ще получат малко повече от 1 милиард евро (900 милиона британски паунда).

"Червените дяволи" имат история с немската компания, датираща още от 80-те години на миналия век. Между 1980 и 1992 година германците доставяха екипировката на манчестърския гранд, а партньорството между двете страни бе подновено през сезон 2015/2016.

Разбира се, има и клаузи, според които може да има и санкции. Ако Юнайтед не успее да игаре в Шампионската лига в два поредни сезона, то годишната сума за получаване от договора ще падне с 30%.

Все още не е ясно бъдещето на клуба на ниво "собственост". Сегашните такива, американското семейство Глейзър, искаха да продадат контролния пакет акции, но към момента това така и не се случва.

От "Адидас" пък коментираха, че компанията и Юнайтед са две от най-важните марки в света на футбола и подобен ход с удължаването на сътрудничеството е нещо съвсем нормално.