Лучано Спалети изведе Наполи до титлата в Серия "А", първа за южняците от 33 години насам, но през следващия сезон няма да води отбора, а ще си вземе почивка от професионалния футбол. На сбогуване ултрасите на клуба се пошегуваха със Спалети и му дадоха като прощален подарък част от колата му, която откраднаха през октомври 2021-а година.

Тогава темпераментните фенове на Наполи не бяха никак доволни от работата на Спалети и откраднаха неговия "Фиат Панда", като на един от мачовете след това вдигнаха транспарант - "Спалети, ще върнем твоята "Панда", само си тръгни". При връчването на волана привържениците не пропуснаха да разпънат отново въпросния транспарант пред Спалети.

Година по-късно треньорът получава бележка с искане за откуп, на която реагира така - "Върша си работата както трябва и ще остана в Наполи още. Моята "Панда"? Първо да видим в какво състояние ще я върнат, колко километра ще са изминали и дали вътре още стоят дисковете на Пино Даниеле".

За да бъде обстановката още по-хумористична, при предаването на волана, запалянковците дадоха на спалети и въпросните музикални дискове.

Наставникът си тръгва от Неапол, след като не успя да се споразумее с ръководството на клуба.

64-годишният италианец записа 62 победи, 16 равенства и 18 загуби в общо 96 мача начело на неаполитанския тим. За него това е първа титла в Италия, а извън нея има две в Русия начело на Зенит (Санкт Петербург). Другите по-значими трофеи в кариерата му са две Купи и една Суперкупа на страната по време на престоя му в Рома.