Българският футболен съюз забрани на Хебър (Пазарджик) да картотекира нови играчи след решение на Дисциплинарната комисия на ФИФА.

Причината е дело, което сенегалецът Амаду Диамбо е спечелил срещу пазарджишкия клуб.

Хебър има неизплатени финансови задължения към футболиста, който така и не записа мач за клуба, а бе част от дублиращия състав в Трета лига.

Забраната на ФИФА важи до следващо нареждане на централата, което ще настъпи при разплащане между двете страни или постигане на договорка.

Разбира се, в конкретния момент, в разгара на сезона и извън траснферния прозорец, тази санкция няма такава тежест, но все пак е нелепо да получиш наказание от ФИФА за играч, който няма минута за клуба.

Ето и какво написа БФС по казуса:

"Предвид неизпълнени финансови задължения по разпределение на тренировъчна компенсация към Амаду Диамбо от ФК "Хебър" гр. Пазарджик, съгласно решение на Дисциплинарната комисия към ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 28.02.2023 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2022/2023/ - ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ФК "Хебър" гр. Пазарджик на всички нива влизащо в сила от датата на сезиране. Забраната е в сила до следващо решение на ФИФА".