Германският концерн Adidas пусна на игрището Telstar 18 - официалната топка на Световното първенство в Русия.

Тя отдава почит на първата в историята топка, произведена за Мондиал и поражда незабравими спомени от първенството през 1970 г., а също така и напомня за легенди като Пеле, Герд Мюлер, Джачинто Факети и Боби Мур.

Оригиналният Telstar е една от най-емблематичните футболни топки за всички времена.

Снимки: Facebook

Новата панелна структура, включеният NFC чип, футболните иновации и впечатляващият дизайн са достигнали изцяло ново ниво.

Топката предлага на играчите и любителите едно съвсем ново преживяване.

"Имах късмет да се запозная с тази топка малко по-рано и успях да изпробвам играта си с нея - казва звездата на Аржентина Лионел Меси. - Харесва ми всичко: новият дизайн, цветовете, всичко."

Снимки: Facebook

Kласическият Telstar оживява с чисто нов панелен дизайн и най-съвременна технология. Името на оригиналния модел произлиза от статута му "звезда на телевизията". Първата топка е била украсена с черни панели, а шаблонът е проектиран да изпъква на тогавашните черно-бели телевизори.

Моделът променя футболния дизайн завинаги.

Почти 50 години по-късно, Telstar 18 вече притежава чисто нов корпус, високотехнологични и устойчиви елементи и вграден NFC чип, който позволява на потребителите да взаимодействат с топката с помощта на собствения си смартфон. Чипът показва специфични подробности за всяка топка и осигурява достъп на потребителите до различни предизвикателства, в които могат да впуснат по време на Световното първенство по футбол.

Снимки: Facebook

"Оригиналният Telstar е една от най-емблематичните футболни топки за всички времена. Тя промени футболния дизайн завинаги, като същевременно остана вярна на традициите. Разработването ѝ беше наистина вълнуващо. Новата панелна структура при дизайна, както и включеният NFC чип, достигат изцяло ново ниво и предлагат на потребителите и играчите съвсем ново преживяване ", казва Роланд Ромлер, директор футболна екипировка в adidas.

Оригиналната топка adidas Telstar 18, реплики на модела, както и много други стоки за футбол и спорт могат да бъдат намерени във всички магазини Sport Depot.

Снимки: Facebook