Преди години в България можеше да се залага само на един букмейкър. Той сам определяше коефициентите, а липсата на конкуренция му позволяваше в по-голяма степен да съобразява всичко със своя интерес. От известно време обаче нещата сериозно се раздвижиха и родните органи започнаха да дават лиценз на все повече компании от хазартния сектор. Така към днешна дата у нас има 10 сайтове за залози, които имат права за опериране на този пазар. Шест от тях са български - efbet, Winbet, Palmsbet, 8888, Alphawin и Sesame, а останалите - Bet365, Bwin, Betano и Betway, са чуждестранни. От тази постоянно увеличаваща се конкуренция най-печеливши са любителите на залозите, тъй като имат възможност да избират между по-добри коефициенти, да имат достъп до огромен брой пазари и да получават солидни и разнообразни бонуси.

За да получиш лиценз за онлайн букмейкър в България, трябва да подготвиш определени документи, които се представят пред Национална агенция по приходите. Именно това е органът, който отговаря за хазартния сектор и преценява дали някоя компания отговаря на изискванията. Предимството да играете в лицензиран сайт е, че всичко около сигурността на Вашите средства за залагане е абсолютно гарантирано. Държавата няма как да даде лиценз на букмейкър, ако той не отговаря на дълъг списък с изисквания, сред които са оборудването за игрите, банкови гаранции, технически изисквания, сигурност на личните данни и други. Именно заради това и няма от какво да се притеснявате, когато предоставяте копия от своите документи при регистрация. Зад Вас застава именно държавата и тя ще търси отговорност от букито, ако бъдете подведени с нещо при играта си. Букмейкърът разчита на високо криптиране на данните, както и SSL сертификат, който ни гарантира двустранна връзка - между вашето устройство и сървърите на сайта. Всяка компания в този бранш пази много сериозно самоличността на своите клиенти и гарантира безопасност по време на игра. Лиценз за онлайн залагания се издава за срок от пет години, след което фирмата отново трябва да кандидатства, за да й бъде той подновен. Документ за организиране на онлайн залагания може да се издаде на лице - търговско дружество, регистрирано в Република България или в друга държава членка на ЕС, страна по СЕИП или в Конфедерация Швейцария.

Предимствата на лицензираните брандове са, че легално оперират и си плащат данъците, верифицирали са своята заявка за сериозен бранд и сигурен букмейкър, няма нужда да се търсят постоянно mirror сайтове или работещи линкове, които да Ви дават достъп, както и това, че имат българска версия към сайта си и грижа за клиентите, която се предоставя от български екип 24 часа в денонощието. Ако случайно пък решите да играете в нелицензирана компания, ще се наложи да ползвате алтернативни връзки за достъп. Въпреки, че не са легални, все пак някои от тези компании имат добри предложения като коефициенти, бонуси, разплащания и екстри и също могат да бъдат достъпни у нас.

Все пак категоричният ни съвет е да поверите парите си само в сайтове с разрешение за страната ни. Конкуренцията е достатъчно сериозна, така че със сигурност ще откриете всичко, което Ви интересува - много спортни сблъсъци, дълъг списък от казино игри, електронни дисциплини, виртуални спортове, дългосрочни събития, прогнози за политика, кино и музика и каквото още се сетите.