Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти е известен като един от най-големите защитници на Винисиус след всеки скандал, в който бразилецът се замесва. А те не са никак малко.

Нападателят е известен с буйния си нрав и постоянно участва в провокации и оспорване на съдийски решения.

След победата с 4:0 срещу Селта в неделя вечерта Анчелоти похвали Винисиус за поредното му силно представяне, но също така си позволи публични критики към държанието на футболиста, който отново си изкара официално предупреждение след спречкване при спряла игра.

Спецът призна, че води постоянно разговори относно поведението на Винисиус, но очевидно - без резултат.

"Разбира се, че постоянните му жълти картони за обструкции срещу съдиите или провокиране на съперници ми правят впечатление. Разговарял съм с него и продължавам да го правя доста често. Изкарването на прекалено много ненужни жълти картони е проблем, който трябва да бъде решен. Разбира се, има и незаслужени, но като цяло съм не мнение, че Вини трябва да поработи в този аспект", заяви Анчелоти.

Интересното е, че преди двубоя със Селта пък Анчелоти отново бе попитан за държанието на Винисиус и думите му бяха доста различни. Спецът заяви, че бразилецът постоянно е провокиран от съперникови играчи с груби нарушения и съдиите не трябва да толерират подобно нещо.