Жорди Кайседо от ЦСКА вече струва около 5.5 милиона евро, твърди неговият агент.

Изказването на Ернан Банато бе пред местно спортно радиопредаване в Еквадор, където все повече се говори за централния нападател и национал на страната, и за неговите силни игри в българското първенство.

Кайседо е с 12 шампионатни гола за ЦСКА тази есен, като общата му статистика е 28 титулярни двубоя във всички турнири с 19 попадения.

Той си извоюва място в националния тим на Еквадор и бе повикан за турнира Копа Америка, както и за световните квалификации през последните 4 месеца.

Деветката е на 24 години, като при привличането му в София цената му според специализираните медии като Transfermarkt бе около 900 000 хиляди евро.

Сега, както твърди Банато, ЦСКА няма да го продаде за по-малко от 5.5 милиона - над 10 милиона български лева.

Интерес към футболиста не липсва, особено от Италия и Испания. Но засега няма конкретни оферти, а и клубът ще направи всичко възможно да го задържи до лятото, като с него на върха на атаката все пак да отправи предизвикателство за титлата на България.

В момента ЦСКА е втори с 5 точки изоставане от Лудогорец, а Жорди е реализирал почти половината му голове в първенството - 12 от 29.