Проблемите за младата звезда Мейсън Грийнууд продължават.

Талантът на Манчестър Юнайтед беше арестуван през януари, след като в публичното пространство се появиха клипове, където той бие приятелката си и я заплашва с изнасилване и убийство. Грийнууд беше задържан по закона за борба с домашно насилие, но после беше пуснат под гаранция, която трябваше да изтече в събота.

Днес стана ясно, че мярката му ще бъде удължена до средата на юни. Полицията продължава да разследва случилото се, като вече е ясно, че тормозът е бил системен.

"Продължаваме да разследваме случилото се. Заподозреният ще остане с условната присъда до повторното разглеждане на делото в съда", казаха от полицията

Действията на Грийнууд имат негативно отражение върху кариерата му.

Той беше изключен от състава на "червените дяволи", а няма изгледи скоро да бъде върнат. Компанията Найк прекрати договора си за партньорство с футболиста и той загуби солидна сума пари.

Грийнууд все още може да бъде осъден ефективно. Това няма да е първият случай на футболист, който попада в затвора.

През 2021 година Бенжамен Менди беше осъден за изнасилване и насилие над приятелката си. Играчът на Манчестър Сити все още е зад решетките.

В началото на 2015 година Адам Джонсън попадна зад решетките. Бившият английски национал прекара шест години в затвора, защото изнасили 15 годишно момиче.