Интер пък пропусна възможността да повтори постижението на Барселона и да грабне шест трофея в един сезон. До момента "нерадзурите" имаха четири, но под ръководството на Рафа Бенитес не успяха да се справят с испанския си съперник и да добавят пета купа.

Голове на Хосе Антонио Рейес и на Серхио Агуеро през втората част донесоха успеха за дюшекчиите, който бе напълно заслужен с оглед на показаната игра. Първото полувреме на "Стад Луи Втори" в Монако премина в равностойна игра, като Атлетико владееше повече топката, но и двата отбора направиха доста пропуски.

Снайдер и Милито имаха добри шансове още в първите три минути. След половин час игра пък Валтер Самуел с глава изпусна отлична възможност за откриване на резултата.

Най-добрият шанс през тази част обаче се откри пред Серхио Агуеро, който направи страхотен пробив, успя да се освободи от бранителите на Интер, но останал в отлична позиция стреля неточно.

Второто полувреме започна с натиск на испанците, които сериозно погледнаха към вратата на Жулио Сезар. Бразилецът на няколко пъти трябваше да се намесва добре, за да предотвратява опасни изстрели към вратата си.

В 59-та минута след контраатака и двойно подаване между Форлан и Рейес, последният излезе отдясно в наказателното поле, но ударът му бе брилянтно избит от Сезар.

Стражът на Интер обаче бе безпомощен пред Рейес три минути по-късно. Бившият играч на Арсенал получи пас в средата и подаде към Агуеро, който пък му върна, след като топката срещна крак на противников футболист. Рейес успя отново да стигне до кълбото и майсторски вкара във вратата на Интер за 1:0.

След попадението на испанците, Интер опита натиск, който обаче не доведе до нищо по-опасно. Вместо това, Атлетико стигна до втори гол в 83-та минута, когато Серхио Агуеро засече пас отляво и от близко разстояние вкара за 2:0.

Интер все пак имаше шанс за обрат. В 89-та минута Горан Пандев бе съборен в наказателното поле и "нерадзурите" получиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана Диего Милито, но ударът му бе спасен от младия Давид Де Хеа, който по този начин узакони победата и купата за своя отбор.