Срещата започна със силен натиск на домакините, който се увенча с резултат още в 3-тата минута. Голът в нашата врата падна след грешка на Станислав Манолев, който не успя да изчисти добре една топка. От това се възползва Уейн Рууни, който попаде на Ашли Коул и последният стреля остро от малък ъгъл към Николай Михайлов.

Сираков: Ако не бием Черна гора, всичко отива на кино


Вижте срещата Англия 4:0 България по минути

Мъри: С Бербо резултатът щеше да е различен

Нашият вратар успя да избие, но топката попадна у Джърмейн Дефоу, който откри за 1:0, предаде БГНЕС.

В следващите десетина минути англичаните продължиха да натискат, но нашите удържаха, поокопитиха се и дори успяха да организират две-три нелоши атаки. При една от тях в 19-ата минута Глен Джонсън замалко да си вкара автогол след центриране на Ивелин Попов отдясно. За късмет на домакините, вратарят им Джо Харт успя да спаси удара на съотборника си.

Въпреки активизирането на нашите през първото полувреме де факто те не отправиха нито един удар към вратата на Харт. Игралият като централен нападател Валери Божинов почти не пипна топката. Същото се отнася и до Мартин Петров, който, за да играе, се премести почти в центъра на терена, вместо да прави това, което най му се отдава - да пробива отляво.

Отдясно пък Ивелин Попов се увличаше в солови акции, които не доведоха почти до нищо. Втората част на мача започна с по-активни действия на отбора на България.

В 51-вата минута Ивелин Попов се озова на стрелкова позиция, като силният му диагонален шут от границата на наказателното поле премина на сантиметри от вратата на Харт.

В 60-ата минута Мартин Петров най-сетне успя да осъществи типичния си пробив отляво, извеждайки в чудесна позиция Станислав Ангелов. Последният овладя топката в наказателното поле и стреля мощно, но вратарят Харт изби.

Последва светкавична контраатака на домакините, която завърши с второ попадение в нашата врата. Голмайстор бе отново Дефоу, който след пас на Рууни промуши топката между краката на Михайлов.

Най-чистото положение за гол в мача пред нашите се откри в 64-тата минута, когато Димитър Рангелов, влязъл на мястото на Божинов, се озова сам пред Харт. Играчът на Борусия Дортмунд обаче отигра положението традиционно за него, като направи по-трудното, шутирайки право в тялото на английския вратар.

В 75-ата минута шут на Дефоу бе избит с усилия от Михайлов. В 83-тата минута обаче нашият вратар бе безпомощен след удара на Адам Джонсън, завършил чудесна английска атака, минала отново през Дефоу и Рууни - 3:0 за Англия.

Две минути по-късно резултатът набъбна до разгромното 4:0, като Дефоу оформи своя хеттрик. Тъмнокожият футболист получи чудесна топка от Рууни, надбяга Иван Иванов и с плътен диагонален удар препарира за четвърти път несигурния Михайлов.