Футболистът не се прибра с тима до София, а е бил освободен от Станимир Стоилов за два дни, за да подпише договора си с израелския клуб.

Димитър Рангелов премина под наем в Макаби Тел Авив от Борусия Дортмунд. След изтичането на този срок в контракта му има клауза, според която нападател може да бъде закупен.

Димитър Рангелов бе посрещнат от няколко журналисти на летището в Тел Авив, пред които сподели: "Не знам много за този отбор, но знам, че той е един от най-големите в Израел. Знам, че има много добри футболисти и се инвестира в много в клуба през този сезон. Не мисля, че това е стъпка назад за мен, след като досега съм бил в Германия. Макаби Тел Авив е отбор с голямо име. Уверен съм във възможностите си и се надявам да ги видите на терена."

От израелския тим също изразиха радостта си от привличането на българина: "Уверени сме, че с опита си Димитър Рангелов ще допринесе много за отбора ни."

Очаква се веднага след уреждането на документите в Израел нападателят да се завърне в щаба на националния отбор на България и да бъде на разположение на Станимир Стоилов за квалификацията срещу Черна гора във вторник.

Нападателят трябва да присъства на тренировката на "трикольорите" в неделя.

Вчера Рангелов се появи в игра срещу Англия на "Уембли" (0:4) в 63-та минута на срещата.