България определено имаше преимущество през първата част, но гостите се оттеглиха на почивката с гол преднина.

В 34-ата минута Ивелин Попов създаде най-чистото положение до момента, отправяйки силен удар с глава, но вратарят на черногорците Младен Божович парира удара му.

Бойко Борисов: Разликата беше в двете 9-ки

Единственият гол падна през първото полувреме и негов автор стана защитникът на швейцарския Люцерн Елсад Зверотич в 35-ата минута. Зверотич стреля от 22-23 метра изненадващо през четирима играчи на България, а топката след силния му изстрел ниско по тревата се озова в мрежата на Николай Михайлов.

Малко преди почивката от трибуните за първи път се чуха възгласи "оставка", но по-голямата част от агитката подкрепяше националите на България.

Селекционерът Станимир Стоилов реагира на ситуацията, като направи две смени. През второто полувреме на мястото на Димитър Рангелов се появи Валери Божинов, а Станислав Генчев замени Живко Миланов.

В началната четвърт на тази част българите отново бяха по-активни на терена и търсеха упорито гола, но не съумяха да създадат по-сериозни положения. В 62-ата минута Мартин Петров от пряк свободен удар стреля опасно, но добре пласирания Божович боксира топката вдясно от своята врата.

В 66-ата минута Стоилов, търсейки поне изравнителен гол, пусна на терена трети нападател, като острието на Херта Валери Домовчийски застана на мястото на Георги Пеев. Това обаче също не помогна на "лъвовете", след като гостите се отбраняваха много организирано и в заключителните минути на мача не позволиха на нашите футболисти да застрашат опасно вратата им.

Две минути преди края на срещата Мартин Петров, отново от фаул, уцели напречната греда на Черна Гора и това бе най-добрата ситуация за българския отбор през второто полувреме.

След като загуби и встъпителния си мач срещу Англия на "Уембли" с 4:0, България няма спечелена точка в евроквалификациите и баланс 0:5 гола. На другия полюс са черногорците, които стартираха кампанията с домакински успех срещу Уелс (1:0) и продължават с пълен актив от 6 точки, информира БГНЕС.

Минути след края на срещата Станимир Стоилов заяви пред БНТ, че това е бил последния му мач начело на националния отбор и пожела успех на своя наследник.