В неделя Левски приема Миньор, след това приема идния четвъртък Гент , а серията завършва на 20 септември с гостуване на Черно море.

Георги Иванов отговори в интервю за "Дарик" радио и на въпроси, свързани с първия тим, информира Гонг.

"Говорим с футболистите и им обясняваме, че всеки следващ мач е най- важния мач за нас, сподели Георги Иванов. Наред е двубоя с Миньор Перник и отборът ни по никакъв начин не мисли за мача с Гент. Ние като ръководство вече им гледахме 3-4 мача, сега пращаме и човек, който да ги гледа на живо. Нормално е ръководството да мисли и за мача с белгийците, но сега на дневен ред е мача с Миньор. Целта пред футболистите е да си свършат работата с Миньор, а след това ще дойде ред и на Гент. Първата и основна цел ни е Миньор."

- Какво да очакват феновете на Левски от първия мач от групите на Лига Европа, още повечето от тях считат, че белгийците са най- възможен за побеждаване съперник?

"Най- лошото е, че очакванията към отбора са много големи и това може да ни изиграе лоша жега, убеден е Гонзо. Аз съм гледал Гент и мога да кажа, че са силен отбор, който е изключително тактически грамотен и дисциплиниран. Играят добър футбол. Отстраняването на Фейенорд показва, че са добър отбор. Аз мисля, че Левски има сили, има потенциал да победи в тази среща."

- Дали непрекъснатия шум, че Левски се продава пречи на ръководството и на спортно- техническия щаб?

"На футболистите и на нас не би трябвало да ни влияе", счита Гонзо. "Тях, футболистите, не трябва да ги вълнуват тези неща. Имат си договори. Мен също не ме интересува какво се пише по въпроса, защото непрекъснато се чувам с г-н Батков и знам цялата истина. Но и това с продажбата да стане, то аз действам на принципа – Аз правя това, което трябва, пък да става каквото ще. Винаги съм казвал, че не се притеснявам дали някога ще си тръгна, скоро или по-далеч във времето. Гледам аз и треньорите да си вършим работата."

- Не се ли притеснява Гонзо, че прекалено бързо се случи промяната в Левски и дали може да се каже, че тя дойде лесно?

"За някой промяната в Левски може да е станала лесно, но за мен бе трудна, категоричен е Георги Иванов. Миналата година беше преходна за отбора. Аз като директор трябваше да поставя основата на промяната. Взехме и нови играчи, които да вдигнат нивото на отбора. Сега, когато нещата вървят всичко изглежда много лесно, но в същност бе изключително трудно. Няколко години подред в Левски кризата се задълбочаваше. Левски не вървеше добре и не се правеше това, което трябваше, а нещата се закърпваха. В един момент трябваше да развалим всичко за да започнем наново за да се получат нещата."

- Дали Левски ще преследва високи цели и няма да продава звездите си, или ще ги продава за да се издържа като клуб?

"Нормално е да имаме политика, която да следваме, сподели Гонзо. Дори Левски да продава футболисти зимата, ще вземе класни футболисти на техните места. Няма отбор, който да стои 3-4 години по един и същи начин. При нас има футболисти, които е време да излязат в чужбина. Няма да разпродаваме отбора. Ще преценим на кои позиции играчите могат да си заминат. Имаме достатъчно време до зимата да гледаме техни заместници, които до свършването на сезона да одобрим. Като цяло Левски ще запази най-добрите си футболисти, защото нашата основна цел, вече след като влязохме в групите на Лига Европа, е спечелването на първенството. И ако можем да атакуваме групите на Шампионска лига. Сигурен съм, че след 6 месеца ще видим истинския потенциал на отбора", завърши спортно - техническият директор на "сините".